«Агроджоб» — перше кадрове агентство в аграрному секторі України.

 

Хочеш бути лідером – навчайся у лідерів!

В кожній команді є ключові гравці, втратити яких не хоче навіть найсміливіший керівник. Щоб зберегти найкращих у команді, треба зрозуміти, які причини впливають на те, що люди залишаються вірні компанії протягом багатьох років.

Кадрове агентство «Агроджоб» провело аналітичне дослідження серед працівників групи компаній Дикун.

На запитання «За що ви цінуєте свою роботу», 57% опитуваних відповіли – за розвиток, 13% - за дружній колектив професіоналів, також були відповіді – за заробітну плату, стабільність, можливість бути одним із тих, хто змінює країну і світ. 

Ми вирішили дізнатися більше про форми навчання персоналу, які застосовують на підприємстві.

Марина Зятєва, керівник Консультаційного Центру АВМ: «На квартальних зборах Консультаційного центру АВМ проводили тренінг із залученням Євгена Мірошниченка на тему "Спільне прийняття рішення". По відгуках консультантів та по особистому враженню тренінг був цікавий та корисний. Раніше залучали інших тренерів - вони такого позитивного враження не викликали. За результатами тренінгу отримали вмотивовану команду однодумців, які відчули важливість кожного їхнього рішення для втілення спільної мети!».

Олена Левицька, керівник відділу DYKUNTours: «У нашому відділі застосовуються різні форми навчання. В першу чергу, ми не пропускаємо семінари та лекції, які проводяться у нашому офісі. Особисто мене найбільше вразив Валерій Пекар. Він дуже чітко і ясно довів, що все в наших руках і Україна має необхідні важелі для того, щоб стати гідним конкурентом світових економічних гігантів.

Також беремо активну участь у топових подіях групи компаній Дикун (Битва Агротитанів, Молочний Конгрес, Аграрний Олімп та ін.) та регіональних заходів (День Ферми, День Саду). Ці події дають не лише теоретичну, а й практичну можливість розширити світогляд та поповнити багаж знань.

Окрім того, ми постійно практикуємо саморозвиток: обговорюємо новини, ділимося враженнями від прочитаних бізнес-книг, проводимо міні-тренінги. Це дає впевненість в собі і готує до роботи із реальними клієнтами».

Олена Мельник, головний редактор журналу «Молоко і ферма»: «Навчання в компанії відбувається постійно – це передача інформації від наставника до менш досвідченого співробітника, участь у тренінгах та зустрічах, що організовуються компанією. Моїм колегам найбільше сподобався тренінг, що проводив Євгеній Мірошниченко. Він надав практичні поради й настанови з організації роботи команди».

Ірина Велика, менеджер з продажу та маркетингу комерційного відділу компанії Dykun: «Ми багато часу приділяємо саморозвитку. Зробити перший крок, зрозуміти потреби, не втратити зв'язок та тримати руку на пульсі. В нашій роботі це особливо важливо – вміти підтримати розмову, бути на рівні зі співрозмовником, вміти слухати і чути, вчасно зупинитись та не дати волю всім – всім емоціям (в житті різне трапляється).

Що стосується форм навчання, то ми практикуємо «брейн-шторми» та ділові ігри, читання статей та бізнес-літератури, перегляд відеоуроків.

Серед людей, які надихають мене до розвитку я б хотіла виокремити Андрія Дикуна, Діану Дикун, Оксану Юрченко, Олену Мельник та інша левова частка локомотиву нашої компанії. Вони ті, хто попри шалений досвід роботи не втратили своєї жаги до розвитку».

Довідка: Євген Мірошніченко - Професійний психолог, бізнес-тренер, майстер гри, фахівець в області технології виховання, інструктор з прикладного утворення; Валерій Пекар - український підприємець і громадський діяч, співзасновник Громадянської Платформи Нова Країна, віце-президент УСПП, президент компанії «Євроіндекс».

Вівторок, 9 квітня 2019