«Агроджоб» — перше кадрове агентство в аграрному секторі України.

 

На Вінниччині подружжя рятує приречених на бійню корів

На Вінниччині подружжя рятує приречених на бійню корів. Микита та Ірина скуповують у селян худобу, яку ті збираються пускати під ніж. Подружжя вважає, що корови мають жити в комфортних умовах, без насильства, смачно їсти і вмирати природною смертю. 

У село подружжя Здравих переїхало три роки тому з Дніпра. Корови, вважають Микита та Ірина, дають людям енергію, яка впорядковує наш світ.

"Енергію благості дають. І треба, щоб їх більше було врятованих і захищених, щоб їх не ображали", - каже власниця ферми Ірина.

Нині на фермі вже шість тварин. Ласунку встигли перекупити в останню мить, дізнавшись що її власникам терміново потрібні гроші. 

У селі ж подружжя вважають диваками. Бо і м'яса не їдять, і до корів ставляться чи не краще як до людей.

Нині тримати корову - собі у збиток, кажуть селяни. У Буші чи не всі змушені були позбутися худоби, бо корм дорогий, а молоко приймають за копійки. Тому родина Хорманських неабияк зраділа, що Микита зацікавився їхньою теличкою. 

14-річну Мурку пані Валентина теж привела до Микити сама, пообіцявши натомість допомагати на фермі. Врятована Мурка на хорошому сіні і овочах почала давати по 20 літрів молока і народила двох телят.

Єдине, чим незадоволене подружжя Здравих, що селяни, дізнавшись про їхню любов до корів, почали зловживати.

"Шантажують іноді. Завищену ціну просять: "Не хочете - буде тушонка", - каже Микита.

Проте Микита не здається. Гроші на нових вихованців збирає через соцмережі. В інтернеті хоче назбирати і на купівлю сусідніх хат для розширення ферми. А поки п'є молоко від своїх корів і платить за нього пані Валентині, яка їх доглядає. 

Джерело: tsn.ua

Вівторок, 24 листопада 2020