«Агроджоб» — перше кадрове агентство в аграрному секторі України.

 

Шукаємо таланти: за якими фахівцями в агросфері полюють рекрутери?

Менеджер ферми, агроном зі знанням англійської, спеціаліст з продуктового маркетингу - хто ще сьогодні потрібен агробізнесу?

За даними Центру економічної стратегії, під час карантину в сільському господарстві з'явилося 17 тисяч нових безробітних. Для порівняння, в торгівлі та промисловості роботу втратили 40 тисяч людей, у готельно-ресторанному бізнесі - “лише” 14 тисяч. Разом з тим, попит на кваліфікованих фахівців в агро не зменшився. Однак яким вимогам має відповідати кандидат, аби отримати пропозицію роботи? На це питання Agravery.com відповіли HR-фахівці відомих компаній.

Аліна Чоловійчук, HR-директор кадрового агентства «Агроджоб»

Кого  шукають рекрутери?

Менеджерів проєктів, менеджерів з продажу, менеджерів ферм. На ринку праці вони є, проте досвідчених та «із вогником у очах» - одиниці.

Скільки заробляють такі спеціалісти?

Менеджер з продажу ветеринарних препаратів – 5 000 – 50 000 грн. Менеджер ферми – 15 000 – 60 000 грн.

Яких навичок бракує кандидатам?

Уміння правильно розставляти пріоритети в завданнях у рамках обмеженого часу (тайм-менеджмент), навички ефективних продажів, вміння виголошувати промови. 

На що звертають увагу рекрутери?

Охайний зовнішній вигляд, комунікативні навички, впевненість у розмові, здатність шукати рішення і не здаватися у стресових ситуаціях і чи відповідають цінності кандидата цінностям компанії.

Як карантин вплинув на працевлаштування?

До нас і під час карантину зверталися фермери, які шукали ветеринарів та зоотехніків. Проте компанії, які до карантину шукали менеджерів з продажу, «заморозили» пошук фахівців, взяли «перерву» до серпня-вересня.

Джерело: Agravery.com

Вівторок, 21 липня 2020